Ion Iovcev, fostul director al singurului liceu cu predare în limba română din Tiraspol, va lucra în Parlamentul European

Ion Iovcev, fostul director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” de la Tiraspol, singura instituție din acest municipiu cu predare în limba română, a fost angajat în Parlamentul European.

„Cu mare satisfacție am aflat ieri-seară, pe 28 septembrie, ca în Parlamentul European a fost semnat contractul individual de muncă al meu în calitate de consilier al europarlamentarului Eugen Tomac”, a scris Ion Iovcev pe Facebook.

De asemenea, Iovcev anunță că a contestat, la Judecătoria Chișinău, ordinul fostei ministre a Educației, Lilia Pogolșa, prin care a fost demis pentru că a împlinit vârsta de 70 de ani.

„Pentru ca dreptatea să triumfeze, am depus pe data de 16 septembrie la Judecătoria Chișinău o cerere de contestare a ordinului ministrei socialiste a lui Dodon, Pogolșa”, a mai scris Ion Iovcev, care a condus aproape 30 de ani unicul liceu cu predare în limba română de la Tiraspol.

Anterior, Iovcev s-a declarat „umilit” de felul în care a fost demis și a acuzat guvernarea de la Chișinău că ar îndeplini inclusiv indicații de la Moscova, cu scopul de a lichida ultimul bastion al limbii române de la Tiraspol.

Sursa: Ziarul Național

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata