Transportatorii amenință cu proteste, dacă nu se acceptă majorarea de aproape două ori a tarifelor pentru călătoriile cu microbuzul sau autobuzul

Transportatorii amenință cu proteste, dacă nu se acceptă majorarea de aproape două ori a tarifelor pentru călătoriile cu microbuzul sau autobuzul. Avertizarea vine din partea președintelui Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, care a precizat că a trimis deja un demers la Guvern.

El a subliniat că, în contextul scumpirilor carburanților, transportatorii suportă pierderi considerabile, iar mai multe rute au fost anulate din cauza pierderilor mari pe care le provoacă.

În prezent, prețul călătoriei pentru un kilometru este de 60 de bani, iar dacă se va accepta majorarea solicitată de transportatori, cetățenii vor fi nevoiți să achite de două ori mai mult pentru o călătorie cu transportul.

În prezent, după stabilirea noii metodologii de calcul, aprobată de majoritatea parlamentară, ANRE stabilește zilnic prețul plafon la carburanți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata