Ioniță: „Criza motorinei este cauzată exclusiv de formula aceasta stupidă de plafonare zilnică a prețurilor la produsele petroliere”

Criza motorinei este cauzată exclusiv de formula aceasta stupidă de plafonare zilnică a prețurilor la produsele petroliere, spune Veaceslav Ioniță, expert economic.

„Această formulă funcționează câine, cânește în perioade de liniște pe piață, dar în perioade de criză și modificări bruște a preturilor doar aruncă piața în paralizie totală. Cele mai vagi cunoștințe de matematică elementară îți permit să înțelegi acest lucru. Cu atât mai ridicol sună anunțul ANRE de efectuare a controalelor inopinate la stațiile PECO. Voi asta serios, băieți? Poate e timpul CNA și a Procuraturii să facă controale inopinate la ANRE?”, se întreabă Ioniță.

 

De când a fost aprobată noua metodologie, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, a crescut cu 13,34 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 13,80 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata