Vladimir Putin a numit întoarcerea pământurilor rusești misiunea sa și s-a comparat cu Petru cel Mare

Vladimir Putin a numit întoarcerea pământurilor rusești misiunea sa și s-a comparat cu Petru cel Mare. El a vorbit despre continuitatea politicii în cadrul unei întâlniri cu tineri antreprenori și oameni de științ, după ce a vizitat o expoziție dedicată primului împărat rus.

(Vladimir Putin, președintele rus)

„Petru I a luptat în Războiul Nordului timp de 21 de ani. S-ar părea că a fost în război cu Suedia, a respins ceva… Nu a respins nimic, s-a întors! Așa este… S-a întors și s-a întărit – asta a făcut. Aparent, a revenit și ne-a întărti. Și dacă pornim de la faptul că aceste valori de bază stau la baza existenței noastre, cu siguranță vom reuși să rezolvăm sarcinile cu care ne confruntăm”.

Pe 9 iunie, în Rusia au fost organizate o serie de evenimente pentru a marca cea de-a 350-a aniversare de la nașterea lui Petru I. Potrivit VTsIOM, majoritatea rușilor evaluează pozitiv activitățile sale. Iată ce spun trecătorii din Sankt Petersburg despre el.

 

„Linia lui Petru este încă respectată și aceasta este într-adevăr o fereastră către Europa și apropiere de Europa. În ciuda tuturor evenimentelor care au loc acum în lume, Sankt Petersburg, mi se pare, este foarte aproape politic și spiritual de comunicarea cu continentul european”.

 

„În fața ochilor noștri, în ciuda declarațiilor, de fapt, această fereastră se transformă într-o traversă, care, parcă, este strânsă și închisă”.

 

„Petru, cred, a pus temelia pentru toate acestea. Ne-am restabilit armata și marina.”

Crearea flotei și stabilirea legăturilor cu Europa, participanții la sondajul VTsIOM au numit cel mai adesea principalele realizări ale lui Petru I, împreună cu întemeierea Sankt Petersburgului și campanii militare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata