Israel: Purtatul măștii nu mai este obligatoriu

Purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în aer liber în Israel, începând de ieri, ca parte a planului de ridicare treptată a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei.

Israelul a fost una dintre primele țări care, în primăvara anului 2020, a impus purtarea unei măști sanitare în locurile publice.

Situația s-a schimbat în ultimele săptămâni datorită unei vaste campanii de vaccinare care a permis administrarea celor două doze necesare de vaccin Pfizer / BioNTech la peste jumătate din cei 9,3 milioane de locuitori ai săi.

Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârșitul lunii decembrie datorită unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze în schimbul informațiilor cu privire la efectele vaccinării.

Această scădere a contaminărilor a permis deja autorităților să redeschidă restaurante, baruri și plaje la începutul lunii martie. De asemenea, guvernul a dezvăluit un plan pentru a permite întoarcerea turiștilor străini vaccinați din 23 mai, la mai mult de un an după închiderea frontierelor pentru călătorii de agrement.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata