Israelul, campioana vaccinărilor

O campanie viguroasă de vaccinare. Israelienii au început să primească a doua doză cu vaccinul Pfizer BioNTech în acest weekend. Potrivit Ministerului Sănătății, peste 70% dintre cei peste 60 de ani au primit prima doză și aproape 20% din populația totală, un record în lume.

Potrivit prim-ministrului Benjamin Netanyahu, toți israelienii pot fi vaccinați până cel târziu la sfârșitul lunii martie. O speranță binevenită, deoarece țara se confruntă cu o creștere a cazurilor. O a treia carantinare impusă la sfârșitul lunii decembrie tocmai a fost prelungită până pe 21 ianuarie.

Ca peste tot, consecințele economice sunt îngrijorătoare. Guvernul a pus resursele în această campanie, care a început pe 19 decembrie, și speră că va da roade rapid. „Peste două sau trei luni, vom reveni la normal, la o economie normală și la o viață socială normală”, declară optimist autoritățile de la Tel Aviv.

Între timp însă, zeci de cazuri de infecție cu variante britanice, dar și sud-africane foarte contagioase, au fost detectate în țară, contribuind la înăsprirea noii închideri parțiale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata