Istoria unei femei care a stat 9 ani în închisoare pentru un avort spontan

Salvadoriana Sara Rogel este din nou liberă. Femeia a petrecut aproape nouă ani în închisoare sub acuzația de crimă gravă. În 2012, instanța a condamnat-o pe Rogel la treizeci de ani de închisoare pentru întreruperea artificială a sarcinii. Avortul este interzis în El Salvador. Potrivit rudelor, Sara a fost găsită culcată inconștientă după ce a spălat rufele, a alunecat și a căzut. Fata a fost dusă la spital cu sângerări. De acolo a fost dusă direct ăn izolator. În luna ianuarie a acestui an, sentința lui Sarah a fost schimbată, apoi eliberată condiționat.

Carla Vaquerano, avocat: „Suntem foarte fericiți. Emoțiile noastre nu pot fi descrise, având în vedere că Sarah a fost închisă de mai bine de 8 ani pentru acuzații pe care le considerăm nedrepte”.

Grupurile pentru drepturile omului susțin că Sarah Rogel a avut un avort spontan și nu ar fi trebuit să fie închisă. Cu toate acestea, în El Salvador, femeile care au avort spontan sau au un copil încă născut sunt de obicei suspectate că au avut un avort, care este interzis în toate circumstanțele. Violul sau o amenințare la adresa vieții mamei nu este o excepție.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata