Drapelele de pe principalele instituții ale statului au fost coborâte în bernă. Astăzi este Zi Națională de doliu în memoria lui Iurie Sadovnic

Drapelele de pe principalele instituții ale statului au fost coborâte în bernă. Astăzi este Zi Națională de doliu în memoria lui Iurie Sadovnic, care a decedat cu trei zile în urmă. Fostul interpret va fi înmormântat astăzi la cimitirul din strada Armenească din Capitală.

Iurie Sadovnic a fost muzician, interpret de muzică ușoară și folk, distins cu titlul de Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii.

”Considerat legenda muzicii moldovenești, este îndrăgit și apreciat de admiratori din Republica Moldova și din străinătate. Lasă în urma sa numeroase piese devenite șlagăre care îi vor perpetua memoria în inimile și sufletele noastre”, se arată în mesajul semnat de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, în legătură cu trecerea în eternitate a lui Iurie Sadovnic.

Interpretul s-a născut la data de 14 decembrie, 1951, în localitatea Jura din raionul Râbnița și a decedat în ziua de 7 iunie, 2021.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata