ISW: Ucraina înregistrează reușite neașteptate în contraofensiva din regiunea Harkov

Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) transmite că trupele ucrainene din regiunea Harkov profită probabil de relocarea forțele rusești către axa sudică pentru a desfășura o contraofensivă supriză și foarte eficientă, în apropiere de orașul ocupat Izium, relatează Digi24.

ISW precizează că militarii ucraineni au surprins forțele rusești pentru a avansa cel puțin 20 de km în interiorul teritoriului ocupat de ruși în estul regiunii Harkov, reușind să recupereze miercuri 400 de km pătrați.

Contraofensiva Ucrainei din regiunea Herson au forțat militarii ruși să se concentreze pe zona de sud și au permis trupelor ucrainene să lanseze contraatacuri foarte eficiente în zona Izium, ocupată de ruși, punctează ISW.

Bloggeri militari ruși sunt îngrijorați că prin contraatacurile din zona Izium trupele Moscovei vor fi izolate, iar ucrainenii vor recuceri porțiuni mari de teritoriu.

Aceștia cred că, de fapt, contraofensiva din Herson este o diversiune pentru acțiunile din regiunea Harkov, care demoralizează cu succes forțele Kremlinului, a ținut să precizeze ISW.

De asemenea, forțele ucrainene au continuat loviturile asupra nodurilor logistice rusești, a echipamentelor, a rețelelor de transport și a punctelor de comandă și control din regiunea Herson.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata