Italia impune și mai multe restricții celor nevaccinați

Persoanele nevaccinate din Italia nu mai pot merge la cinema, la teatru, la concerte sau la evenimente sportive majore, sub noile restricții care au intrat în vigoare.

Peninsula, la fel ca vecinii săi europeni, se confruntă cu o revenire a contaminărilor cu coronavirus și a adoptat un nou pachet de măsuri pentru a încerca să o oprească. „Super green pass” a fost pus în aplicare. Doar persoanele complet vaccinate sau vindecate de Covid-19 vor putea, prin urmare, să intre în baruri, restaurante, cinematografe, teatre sau cluburi de noapte.

Pe de altă parte, permisul de bază este suficient pentru a lua o masă pe terasă sau o cafea sau pentru a merge la serviciu. Obligatoriu până acum doar pentru a lua avionul sau trenurile de lungă distanță, permisul de sănătate de bază va fi acum necesar și pentru transportul local – autobuz, metrou și trenuri regionale.

Italia, prima țară europeană care a suferit șocul pandemic la începutul anului 2020, a înregistrat până acum peste 134.000 de decese. Chiar dacă contaminările sunt în creștere, se descurcă mai bine decât vecinii săi, cu între 15.000 și 20.000 de cazuri noi zilnice înregistrate în ultimele zile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata