VIDEO/ Iurie Razlovan, după acuzațiile lui Renato Usatîi: „Sunt al lui mama și tata, nu al lui Plahotniuc”

Directorul interimar al Termoelectrica, Iurie Razlovan, confirmă informațiile prezentate de Renato Usatîi, conform cărora organigrama instituției a fost modificată. „Dar nu este vorba de oameni, este vorba de funcții. Astfel instituția va funcționa mai bine”, spune Razlovan.
„Sunt al lui mama și tata, nu al lui Plahotniuc”. Astfel a comentat Iurie Razlovan acuzațiile lui Renato Usatîi, care a declarat că directorul interimar al termoelectrica ar fi omul lui Plahotniuc.
Șeful Termoelectrica susține că ancheta a arătat că păcura procurată de instituție în 2022 este de calitate bună și nu s-au înregistrat devieri la cantitate.

„Deci toată documentația din întreprindere am scos-o din contabilitate, am pus-o la mine pe masă. Am lucrat cu colegii și vreau să vă spun că neajunsuri pe partea contabilă de evidență a materialului respectiv cu combustibil de rezervă eu nu am depistat. Deci, păcura care a intrat, care a fost arsă, totul este conform contabilizării”, a menționat el.

Totodată, Rozlovan a adăugat că păcura procurată în ultimii doi ani, conform caietului de sarcini și materialelor prezentate, în documente este conformă.

„Dacă au fost cumva documente trucate, deja trebuie să lucreze alte organe competente”, a precizat el.

Șeful întreprinderii a spus că urmează a fi sancționate „cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere”.

Termoelectrica înregistrează pierderi și datorii mari, anunță Directorul interimar al Termoelectrica, Iurie Razlovan.

Amintim că în conformitate cu legea privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, inspectorii din cadrul Aparatului Central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului și Inspecției pentru Protecția Mediului Chișinău au efectuat și un control inopinat la data de 25.07.2023, la Secția păcură, al Serviciului combustibil al S.A. „Termoelectrica”.

În timpul verificărilor pe teren au fost prelevate probe de sol pentru a evalua gradul de poluare. Conform raportului de testare a probelor de sol, din data de 28.07.2023, emis de Laboratorul pentru calitatea solului, s-a constatat că nivelul de conținut al produselor petroliere în probele examinate depășește cu aproximativ 66 de ori valoarea concentrației maxim admisibile (CMA) stabilită, fiind de 6657,0 și 6567,2 mg/kg de produs petrolier.

Prejudiciul cauzat resurselor de sol a fost evaluat și va fi achitat de către S.A. „Termoelectrica” în conformitate cu legea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata