România: O femeie a murit târâtă de tramvai. A urcat căruciorul copilei cu dizabilități, dar a fost prinsă între uși

O femeie a murit târâtă de tramvai în Arad, România. Femeia de 55 de ani a vrut să urce în tramvai cu un scaun rulant în care se afla fiica sa de 12 ani cu handicap sever. A reuşit să urce mai întâi căruciorul pe uşa din spate, după care ar fi urmat ea, dar vatmanul a închis însă uşile tramvaiului fără să se asigure și a prins-o pe femeie, care a suferit multiple răni după ce a fost târâtă în mers de tramvai, relatează libertatea.ro.

Vatmanul a oprit tramvaiul abia după ce a fost sesizat de călători, care au sunat și la 112. Femeia a fost transportată la spital în stare foarte gravă, dar conștientă, cu hemopneumotorax drept, plagă laterocervical drept, multiple plăgi la membrele inferioare. În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, ea a decedat la câteva ore după accident.

Fiica sa de 12 ani, care suferă de retard psihic şi este dependentă de scaunul rulant, nu a fost rănită în urma accidentului, dar a fost, la rândul ei, transportată la spital și a fost sesizată Direcţia de Asistenţa Socială şi Protecţia din România.

Poliția a fost sesizată după producerea accidentului și a deschis pe numele vatmanului un dosar penal de vătămare corporală din culpă, care s-a transformat ulterior în ucidere din culpă.

Vatmanul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar ancheta continuă pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier.

Directorul Companiei de Transport Public Arad a precizat pentru Aradon că femeia nu a căzut sub tramvai, ci a fost târâtă de tramvai.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata