Jizdan, după ce ANI a cerut confiscarea averii sale: „Nu am nimic de ascuns”

După ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat că solicită confiscarea averii deputatului democrat Alexandru Jizdan, acesta a avenit cu o reacție. Parlamentarul susține că și-a declarat transparent proprietățile și veniturile obținute. Mai mult ca atât, alesul poporului susține că și-a justificat fiecare constatare a inspectorului ANI. Jizdan spune că este necesar ca instanța de judecată să verifice toate detaliile și să se expună pe marginea acestui caz care seamănă mai degrabă seamănă cu „intenții politice”.

Într-o postare pe o rețea socială, deputatul democrat a declarat că neregulile depistate de ANI ar fi „cu semne de întrebare”, deoarece acesta ar fi declarat veniturile și proprietățile pe care le deține.

Referitor la informațiile despre faptul că ANI a depistat unele nereguli legate de proprietățile și veniturile mele, cred necesar să mă expun cu unele concretizări pentru a nu admite interpretarea acestei situații “ cu semne de întrebare”. În acest an am aflat oficial despre unele verificări întreprinse de ANI, inițiate încă din anul 2019 și țin să menționez că s-au admis careva confuzii. Vă comunic că nu am avut și nu am ce să ascund și în perioada activității mi-am declarat transparent proprietățile și veniturile obținute”, a scris Jizdan pe Facebook.

 

Totodată, parlamentarul spune că accesat ar fi oferit explicații inspectorului ANI care cerceta declarația de avere și interese depusă, doar că acestea nu au fost luate în considerare.

„Din cauză că ofițerul ANI nu a ținut cont de informațiile pe care le-am oferit în timpul verificărilor, iar dovezile și declarațiile făcute de mine cu scopul de a exclude neclaritățile apărute nu au fost luate în calcul, am să punctez aici câteva detalii importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască. Referitor la suma de bani despre care informează ANI că nu are dovada provenienței. Acești bani sunt venituri acumulate din vinderea unei proprietăți de familie (un teren agricol al părinților mei) și au fost transferați oficial în perioada studiilor feciorului meu de peste hotare, timp de 4 ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata