„Jur pe crucea mea” a dat roade. Anatolie Blonschi, cercetat penal în dosarul „Frauda bancară”, va fi eliberat din arest preventiv

Anatolie Blonschi, cercetat penal în dosarul „Frauda bancară”, va fi eliberat din arest preventiv contra unor garanții personale. Decizia a fost luată pe 16 ianuarie de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Trei persoane au depus garanții personale pentru Blonschi. Printre aceștia se numără omul de afaceri Igor Eșanu și starețul Mănăstirii Horăști, Nectarie. Garanții personali au achitat ieri câte 4 000 de lei fiecare în schimbul înlocuirii măsurii de arest preventiv pentru Anatolie Blonschi, scrie TV8, citat de Newsmaker.md.

Anatolie Blonschi este un om de încredere al lui Vladimir Andronachi, care a gestionat mai multe afaceri ale fostului deputat democrat. Potrivit sursei citate, Blonschi, cercetat în dosarul denumit generic „Frauda bancară”, a fost reținut pe 9 ianuarie la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița, în temeiul unui mandat judecătoresc emis pe 1 aprilie 2022. În tot acest timp, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost dat în căutare internațională.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata