Jurnaliști ruși, percheziționați și interogați de autoritățile ruse, după investigarea unor legături dintre forțele statului și lumea criminală

Comitetul de anchetă rus a efectuat percheziții la jurnaliștii ziarului independent Proiekt, cunoscut pentru investigațiile sale de profil care implică oficiali de rang înalt. Forțele speciale au venit acasă la redactorul-șef, Mihail Rubin, adjunctul său și un corespondent. După ce echipamentul a fost confiscat, aceștia au fost interogați ca martori într-un dosar de presupusă „calomnie”și au fost eliberați.

În ciuda acestui statut procedural, notează avocații, jurnaliștii au fost tratați ca suspecți. Mihail Rubin s-a plâns de acțiunile dure ale ofițerilor de aplicare a legii în timpul arestării.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus că Kremlinul nu este la curent cu cazul jurnaliștilor din Proiekt, dar este încrezător că forțele de securitate au dreptate.

Jurnaliștii proiectului asociază perchezițiile și interogatoriile cu ultimele lor investigații privind corupția și legăturile dintre ministrul de interne Vladimir Kolokoltsev și bandele criminale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata