La aproape un an de când au început lucrările, o porțiune de drup de pe Mihai Viteazul ar putea fi deschisă

Circulația rutieră pe prima porțiune a podului de pe strada Mihai Viteazul din Capitală, supusă în prezent lucrărilor de reparație, va fi permisă, cel mai probabil, la sfârșitul lunii mai. Declarația a fost făcută de șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană a Capitalei, Vitalie Mihalache, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei. În același timp, oficialul a subliniat că, în ultima lună de primăvară, urmează a fi turnat asfaltul fierbinte.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană a Capitalei:  „O bună parte din lucrările de sub pod au fost finalizate. La ora actuală, au loc lucrări doar de finisare și de redare a unui aspect vizual a acelei construcții de pod. Conform planului, în luna mai va fi aplicat asfaltul fierbinte, ca finalizare a acestui proces de executare a lucrărilor de pregătire și reabilitare. Ulterior, peste două săptămâni, vom putea permite circulația rutieră, inclusiv a transportului public, pe o suprafață rulantă calitativă, reparată conform condițiilor și sarcinilor stabilite în contractul asumat de către antreprenor.”

 În același timp, Vitalie Mihalache a precizat că lucrările de lichidare a gropilor pe străzile municipale, apărute în urma temperaturilor nefavorabile, sunt în toi.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană a Capitalei: „Doar în săptămâna precedentă, am avut lichidarea situațiilor de avarie pe aproximativ 550 de metri pătrați. Pot menționa că, la ora actuală, suntem practic la finalizarea a acestui proces de lichidare a situațiilor de avarie. Au fost achiziționate cantități necesare și suficiente de beton asfaltic rece car ne-a permis să intervenim operativ și să lichidăm acele situații apărute după perioada rece a anului.”

 În următoarele două săptămâni, municipalitatea se va pregăti activ și pentru  campania amplă de curățenie pe străzi, pe trotuare, în spații publice și curțile de blocuri. Tot în această perioadă, vor avea loc acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor, de asemenea curățarea copacilor și amenajarea spațiilor verzi.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata