Motorina continuă să se ieftinească. Nu și benzina

Motorina continuă să se ieftinească, nu și benzina. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru marți.

Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 25,13 de lei, cu doi bani mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 22,84 de lei pentru un litru, în scădere cu 12 bani.

Astfel, în raport cu septembrie, 2021, prețul maxim de comercializare al carburanților de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, rămâne mai mare cu 04,05 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 07,21 lei per litru, în cazul motorinei standard.

După o perioadă  în care s-au înregistrat creșteri constante ale prețurilor la carburanți, actualmente, ANRE atestă o stabilizare și chiar o ușoară descreștere a acestora. Tendința respectivă se bazează exclusiv pe evoluția cotațiilor Platts înregistrate pe piețele internaționale, care, în ultimele zile, denotă o ușoară tendință de scădere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata