La o 100 de zile de activitate, Natalia Gavrilița spune că Guvernul său s-a descurcat bine

La o sută de zile după ce a preluat Cabinetul de miniștri de la Chișinău, prim-ministrul, Natalia Gavrilița a ieșit astăzi, într-o ieșire la presă, cu un raport de activitate, una în care premierul a spus ferm că, în ciuda crizelor sanitare, economice sau sociale mondiale, Guvernul pe care-l conduce s-a descurcat bine, reușind să facă față tuturor provocărilor, printre care pandemia COVID-19, contractul cu Gazprom sau creșterea prețurilor.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„Eu sunt mulțumită de activitatea miniștrilor în aceste o sută de zile, cu instituții slabe, cu atâtea crize care se întâmplă în paralel, cred că a lucrat cu abnegație, ore lungi și a încercat să își facă treaba în cel mai bun mod posibil”.

În context, Gavrilița a dat asigurări că Guvernul nu va suferi nicio schimbare ce ține de actuala sa componență.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„ –Mihai Popușoi a anunțat câteva zile în urmă despre câteva plecări. În afară de Kulminki, despre cine mai merge vorba? –Nu este vorba despre remanieri în cadrul acestui Guvern. – Nimeni? Nici doamna Revenco, nici doamna Nemerenco? –Deocamdată, Guvernul nu are nici un plan de remaniere”.

Anterior, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, a declarat că urmează remanieri în cadrul actualului cabinet de miniștri.

(Mihai Popșoi, vicepreședintele PAS)

–S-ar putea să fie anumite remanieri guvernamentale. –Serios? –Da! Pică vreun ministru? –S-ar putea să fie unele remanieri guvernamentele în scurt timp. –Dar nu este vorba și de doamna Ala Nemerenco? – Nu cred că ar fi vorba și despre doamna Ala Nemerenco. –Să nu insist pe toate numele? –Nu, pentru că nu vi le pot da, dar vor fi unele remanieri”.

Întrebată de ce nu a venit cu raportul în Parlament însoțită de miniștrii, premierul a spus că recent a mers la o ședință cu fracțiunea PAS, partid din care face parte, iar miniștrii merg la TV și răspund la întrebări.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„Noi, după fiecare ședință de Guvern venim cu o conferință de presă la care vin și anumiți miniștri. Suntem deschiși și miniștrii merg la emisiuni. Suntem deschiși să comunicăm și să răspundem la întrebările dumneavoastră și a cetățenilor în fiecare zi, nu doar astăzi”.

Legislativul de la Chișinău, datorită votului majorității parlamentare PAS, a acordat vot de încredere Programului de activitate și întregii liste a Guvernului Gavrilița pe șase august.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata