VIDEO/ Momentul în care doi angajați ai Biroului Migraţie şi Azil sunt reținuți în timp ce estorcau bani de la o mamă cu patru copii

Doi funcţionari din cadrul Serviciul regional Nord al Biroului Migraţie şi Azil au fost reţinuţi în flagrant de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord. Aceştia sunt bănuiţi de extorcarea de sume bănești în vederea facilitării aflării pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini.

 

Persoanele reținute au creat o schemă corupțională în cadrul căreia la depistarea încălcărilor regimului de ședere în țară propuneau soluții ilicite pentru nesancționarea acestora și extinderea perioadei de aflare în Republica Moldova

Cei doi sunt bănuiți de estorcarea a 8000 de lei, în mai multe tranșe, de la o cetățeancă a Ucrainei, mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița. Motivul invocat de aceștia era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în Moldova. Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, figuranții au promis neaplicarea amendei contravenționale și prelungirea perioadei de aflare în Moldova.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor aspectelor cauzei. În cazul în care vinovăția acestora va fi stabilită în instanță, figuranții riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata