La un an de „vremuri bune”, peste 73% din moldoveni sunt dezamăgiți de PAS. Majoritatea pledează pentru alegeri anticipate

După doar un an de la alegerile parlamentare anticipate și promisiunile făcute în campania electorală, marea majoritate a moldovenilor sunt profund dezamăgiți de cum PAS guvernează țara, iar așteptările privind schimbările și vremurile bune nu s-au confirmat decât pentru un procent infim de mic din populație. Cel puțin asta arată rezultatele sondajelor realizate de compania IMAS în cadrul emisiunii Morari.live difuzată în fiecare joi, la ora 21:00 la postul de televiziune N4.

Astfel, cei 120 de paneliști din peste 50 de localități ale Republicii Moldova, la întrebarea privind așteptările după un an de guvernare PAS, au răspuns în felul următor: Sunt mai degrabă dezamăgit – 73,6%, mi s-au confirmat așteptările – 19,4%, așteptările au fost depășite – 4,7%.

Ar părea surprinzător, dar aceleași persoane, mai exact 41,5% dintre acestea, sunt de părerea că trebuie să avem răbdare cu actuala guvernare, ca și soluție pentru situația actuală. Alte 26,9% au optat pentru alegeri anticipate, iar 30% au fost de părerea că anticipate trebuie organizate, dar cu condiția de a alege doar partide noi. N-au știut sau n-au vrut să răspundă la întrebare 1,5%.

Fiind întrebați despre ce este mai important atunci când merg să voteze în cadrul alegerilor parlamentare, 29,8% din paneliști au ales încrederea în liderul de partid. Pentru echipa partidului votează la alegeri 22,9% din respondenți, iar pentru temele propuse și promisiunile electorale ar vota 44,3% din cei chestionați. Doar 3,1% n-au răspuns la această întrebare.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata