Lilian Carp: „Aeroportul urmează să își mai reseteze anumite servicii”

Președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a vorbit despre  unul dintre motivele demisiei Anei Revenco, fosta ministră de Interne. Invitat la  emisiunea ,,Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune, Lilian Carp a venit cu declarații în contextul unui dialog despre rezultatelor anchetei interne, privind atacul armat de la aeroportul din Chișinău, prezentate de ministrul Adrian Efros, luni, 4 septembrie.

„Procuratura Generală trebuie să facă claritate, despre ce s-a întâmplat la Aeroport Chișinău. Dacă au existat sau au fost respectate regulamentele de protocol în situații excepționale, pentru că R. Moldova este în situație excepțională din cauza războiului pe care îl avem la hotar și trebuie să existe protocale speciale. MAI a inițiat o anchetă internă, dar în urma concluziilor procurorilor, vor fi luate și alte decizii în raport cu acest caz”, afirmă Lilian Carp , Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate națională, apărare și ordine publică, susține că unul dintre motivele demisiei Anei Revenco, fosta ministră de Interne, este atacul produs pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

„Ana Revenco și-a dat demisia în urma activității, tragedia de la Aeroport Chișinău, fiind un motiv din care a plecat”, a declarat Lilian Carp.

Lilian Carp spune că Aeroportul Chișinău urmează să își mai reseteze anumite servicii.

„Aeroportul urmează să își mai reseteze anumite servicii, acum din câte cunosc se duc discuții cu mai multe companii, care urmează să deschidă anumite rute în R. Moldova. Așa cum ar fi  Airbaltic, dar sper ca în  următoarele săptămâni să vorbim și despre alte curse, care vor fi deschise. Din câte cunosc eu sunt spre final”, spune Lilian Carp , Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Demisia Anei Revenco a fost anunțată de prim-ministrul Dorin Recean pe 14 iulie. Aceasta a părăsit Executivul împreună cu ministrul Educației Anatolie Topală și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata