Litvinenco: „Primesc informații că, pe ultima sută de metri, persoane docile PSRM sunt angajate în mai multe instituții de stat”. Reacția lui Pavel Voicu

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco, într-o postare pe rețelele sociale, a scris că primește tot mai multă informație cu privire la încercările disperate a miniștrilor lui Dodon de a numi în funcții pe ultima sută de metri diferiți conducători de instituții. Potrivit lui, se întâmplă la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne, la Ministerul Educației, la Ministerul Agriculturii.

„În primul rând, am mari dubii că aceste proceduri sunt legale, mai ales având în vedere considerentele de principiu ale hotărârii Curții Constituționale nr.7 din martie 2021 referitoare la atribuțiile Guvernului interimar. Imediat după învestirea noului Guvern, toate aceste numiri (dacă vor avea loc) vor fi analizate și – sunt aproape sigur – vor fi anulate. Îi rog pe funcționarii publici din ministere (care-s membri în comisiile de concurs) să refuze îndeplinirea indicațiilor ilegale ale miniștrilor lui Dodon – legea le permite asta și îi protejează”, a scris Litvinenco.

Într-o reacție, Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, îl acuză de fals pe deputatul ales PAS, Sergiu Litvinenco. Deputatul PAS a scris astăzi că ar fi primit informații, precum că pe ultima sută de metri mai mulți miniștri, inclusiv la Interne, ar angaja persoane docile. Pavel Voicu a scris că aceste afirmații, bazate pe o sursă anonimă, sunt false.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata