Lukașenko spune că este gata să se retragă

Președintele Belarusului Alexander Lukașenko a spus că modificările propuse la Constituție nu sunt făcute pentru el și însuși este gata să se pensioneze.

„Adunarea Populară din Belarus nu este creată pentru nimeni, mai ales pentru președintele în exercițiu. Luați o decizie – președintele în exercițiu se va pensiona, asta e, și-a făcut deja treaba. Dacă considerați că este necesar să fac altceva în această țară – veți spune. Nu am devenit o statuie, puteți oricând să-mi spuneți direct ce ar trebui să fac sau să nu fac”, a spus Lukașenko în timpul unui mesaj către popor și parlament vineri, la Minsk.

Nu va exista o putere dublă în Belarus în conformitate cu noua Constituție, a asigurat el. „A sosit momentul când tu și cu mine trebuie să învățăm cum să trăim conform legii. Dacă respectăm cu fidelitate Constituția și legile, nu va exista o putere dublă. Dar ar trebui să existe control reciproc, pentru că nu știm cine va fi următorul președinte”, a spus Lukașenko.

„Adunarea Populară din Belarus nu este o formă de putere artificială, nu este o structură luată din spațiul cosmic”, a continuat Lukașenko. „Adunarea Populară din Belarus va deveni o adevărată adunare a poporului”, a spus el.

„În perioade grele, această adunare populară ne-a salvat țara, i-a luminat pe cei care au vrut să ne distrugă statul”, a rezumat Lukașenko.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata