Lupta pentru postul de primar al municipiului Bălți continuă: Grigorișin și Chirilciuk se vor întâlni în turul doi

După o răsturnare neașteptată la alegerile locale din Bălți, fotoliul de primar al municipiului este încă vacant, iar lupta continuă. Nikolai Grigorișin, candidatul independent care a ocupat locul doi în lista de voturi, nu se va lupta cu următorul adversar de pe listă, ci cu  candidatul care a primit rezultatul al 5-lea în primul tur, adică Nikolai Chirilciuk de la Patrioții Moldovei. Acest lucru este cauzat de faptul că doi oponenți l-au ocolit și au refuzat să participe la alegeri, fiecare invocând propriile motive. Astfel, pe 19 decembrie, când are loc al doilea tur de scrutin, bălțenii vor avea de ales între cei doi „Nikolai”, dacă niciunul dintre ei nu renunță înainte de alegeri.

După retragerea bruscă a candidatului PAS, conform legii, candidatul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Alexander Nesterovski, a fost nevoit să se alăture luptei pentru primărie, fiind următorul candidat cu cel mai mare număr de voturi. Totuși, i-a surprins și el pe orășeni cu decizia de a abandona cursa. Pe pagina sa de Facebook, acesta a recunoscut că a discutat decizia sa cu Igor Dodon, dar și cu colegii din PSRM.

„Bălțenii nu au experimentat niciodată o asemenea rușine și umilință în istoria lor. Noi, bălțenii, vom da un răspuns ferm și dur autorităților de la Chișinău”, a scris el pe o rețea socială.

Din moment ce cei doi au refuzat, Nicolae Chirilciuk de la Patrioții Moldovei a avut o șansă, cu puțin peste 400 de voturi. Dacă nu se răzgândește și își retrage candidatura, lupta se va desfășura între el și candidatul independent Nikolai Grigorișin. Însuși Grigorișin a spus că intenționează să meargă până la capăt, indiferent cine va fi adversarul său.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata