Magistrații au o altă opinie. Anunțarea lui Platon în căutare a fost amânată

Ședința de judecată la care se examinează solicitarea procurorilor privind anunțarea în căutare și arestarea controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost întreruptă. Aceasta va continua la data de 12 august, potrivit Deschide.md.

Hotărârea cu privire la întreruperea ședinței a venit din partea judecătorilor la solicitarea avocaților lui Platon.

Ofer termeni până la data de 12 august, ora 14-00… Este destul 10 zile pentru a reveni în R.Moldova”, a declarat magistratul.

Examinarea demersului procurorului era fixată pentru astăzi, 2 august 2021, ora 16:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Veaceslav Platon este acuzat că, în decembrie, 2016, ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata