Magistrații au prelungit cu încă 20 de zile măsura de arest la domiciliu în privința vicepreședintei partidului ȘOR, Marina Tauber

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit, miercuri, cu încă 20 de zile măsura de arest la domiciliu în privința vicepreședintei partidului politic ȘOR, Marina Tauber. Aceasta a declarat, la ieșirea din instanță, unde o așteptau câteva zeci de susținători, că prin această decizie s-ar dori îndepărtarea ei de la organizarea protestelor antiguvernamentale.

Aceasta a mai amenințat că guvernarea va „răspunde penal pentru fiecare lacrimă pe care ea și apropiații săi a vărsat-o”.

Amintim că, deputata Partidului ȘOR este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”.

Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest. La 18 octombrie, Judecătoria Chişinău a eliberat-o și din arest la domiciliu şi a plasat-o sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea şi de a comunica cu persoanele care au tangenţă cu infracţiunea care i se incriminează.

Pe 29 octombrie, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Marina Tauber pledează nevinovată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata