Președintele Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Ce subiecte vor fi abordate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi, în prima parte a zilei, ședința Consiliului Suprem de Securitate. Vor fi discutate provocările ce țin de asigurarea cu resurse energetice a Moldovei, transmite IPN.

Deconectarea avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc s-a produs ieri, 23 noiembrie, la ora 14:23, potrivit Premier Energy. Ulterior, vicepremierul Andrei Spînu a abordat subiectul deconectărilor masive de energie electrică din Moldova și Ucraina în cadrul convorbiri telefonice cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie, Virgil Popescu, ministrul energiei din România și ministrul energiei din Ucraina, Gherman Galușcenko. „Condamnăm atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Rusia trebuie să oprească acest război nedrept și ilegal”, a menționat oficialul într-o postare pe Facebook.

Întreruperi masive de energie electrică au avut loc ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

Potrivit Președinției, șefa statului va prezida în această dimineață și ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană. Membrii comisiei vor evalua progresul obținut în realizarea Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată la UE. La fel, vor fi discutate prioritățile de integrare europeană pentru perioada următoare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata