MAI planifică reținerea lui Plahotniuc

Ministerul Afacerilor de Interne a oferit astăzi noi informații în legătură cu acțiunile de căutare a lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit reprezentanților instituției, fostul lider al Partidului Democrat a părăsit orașul american, Miami pe 28 august, iar în perioada 7-10 septembrie a traversat frontier Turciei și României.

În context, MAI precizează că Biroul Interpol de la Chișinău a expediat încă o solicitare oficială iar la moment se așteaptă un răspuns din partea instituțiilor abilitate din Turcia, prin care autoritățile de la Chișinău vor fi informate dacă Plahotniuc nu a părăsit această țară.

„Autoritățile moldovenești sunt permanent în contact cu partenerii săi din alte tari și depun toate eforturile pentru a identifica locul aflării acestuia, în vederea extrădării lui”, se mai spune în comunicatul MAI.

Amintim că ieri, Procuratura Generală PG a anunțat că Plahotniuc se află, din 10 septembrie, în Turcia, iar procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a semnat cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Moldova.

Totuși, între timp, au apărut mai multe speculații, precum că ex-deputatul ar fi părăsit deja Turcia și ar fi luat calea spre Emiratele Arabe Unite.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata