Maia Sandu a discutat cu o delegație de magistrați francezi specializați în recuperarea bunurilor infracționale

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri o întrevedere cu Nicolas Bessone, directorul Agenției Franceze pentru gestionarea și recuperarea bunurilor sechestrate și confiscate (AGRASC).

Potrivit serviciului de presă al președinției, șefa statului a subliniat că autoritățile noastre își doresc să învețe din experiența Agenției franceze despre cum să îmbunătățească eficiența procesului de recuperare a bunurilor furate de la stat.

Cu această ocazie, Președinta a menționat că guvernul trebuie să propună modificarea cadrului legal și să consolideze capacitatea instituțiilor pentru a permite o recuperare eficientă a bunurilor infracționale și restituirea valorii acestora la bugetul de stat. Banii recuperați ar putea fi folosiți pentru finanțarea serviciilor publice, inclusiv pentru redresarea situației în domeniile afectate de infracțiunile vizate.

„Statul francez ne ajută în gestionarea bunurilor sechestrate în Franța și oferă expertiză Centrului Național Anticorupție (CNA) și Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) pentru dezvoltarea capacităților acestor instituții”, mai comunică președinția.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata