Maia Sandu a prezentat raportul celor 100 de zile de mandat. „Președinția a pornit pe această cale – a dezvoltării și a bunăstării”

Președintele Maia Sandu a prezentat raportul celor 100 de zile de activitate, de când a preluat mandatul de președinte al Moldovei, pe 24 decembrie. Cei de la Președinție spun că au avut trei priorități și au avut 44 de acțiuni îndeplinite.

Republica Moldova are nevoie urgentă de ieșirea din criza sanitară și economică, de acțiuni reale împotriva hoților și curățarea instituțiilor de clanuri corupte și de crearea unor relații strânse cu partenerii internaționali, cu țările vecine, cooperare care să ne ajute să ne dezvoltăm și modernizăm. Am spus că voi munci pe aceste trei direcții în campania electorală și din prima zi de la intrarea în exercițiul funcției de Președinte am depus eforturi pentru a scoate țara noastră din criză, din izolare și din corupție.

Este nevoie de multă muncă și de eforturi conjugate din partea mai multor instituții pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova – de un guvern stabil și profesionist, de o majoritate de deputați responsabili, de o procuratură funcțională, de instituții de drept eficiente și independente. Președinția a pornit pe această cale – a dezvoltării și a bunăstării.
Chiar dacă atribuțiile Președintelui sunt limitate, în doar 3 luni am reușit să redeschidem și intensificăm cooperarea cu cei mai importanți parteneri internaționali și să obținem sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar și umanitar semnificativ și să generăm un proces de curățare a instituțiilor statului de corupție.
Continuarea raportului poate fi citită aici.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata