Socialiștii pregătesc un nou proiect pentru anularea legii miliardului, chiar dacă a fost declarată neconstituțională de Înalta Curte

Socialiştii au înregistrat o nouă iniţiativă privind anularea așa-numitei „legi a miliardului”, chiar dacă acum două săptămâni o lege similară a fost declarată neconstituţională. Documentul a fost publicat pe site-ul Parlamentului.

Potrivit notei informative, autorii insistă pe faptul ca banii destinaţi restituirii datoriei publice formate în urma fraudei bancare să fie utilizaţi pentru combaterea pandemiei.

În 18 martie, legea de abrogare a aşa-numitei „legi a miliardului” a fost declarată neconstituţională. Înalta Curte a constatat că proiectul adoptat în 16 decembrie anul trecut de către deputaţii PSRM şi ai Platformei „Pentru Moldova” poate avea efecte grave asupra economiei.

O sesizare în acest sens a fost depusă de deputaţii PRO MOLDOVA. Anterior, Fondul Monetar Internațional a criticat dur legile votate de Parlament, printre care și cea care anulează așa-numita „lege a miliardului”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata