Maia Sandu a semnat decretul privind acordul de finanțare cu Uniunea Europeană

Maia Sandu, a semnat decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării in forma simplificată a Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de Reziliență COVID-19 pentru Republica Moldova”.

Potrivit șefei statului, acordul prevede o donație în valoare de 15 milioane de euro în contextul depășirii crizei sanitare și economice.

„Astăzi, ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei.

Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice. Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri. Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii noștri”, a menționat Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata