Maia Sandu: „Deși salariul unui funcționar public nu este foarte competitiv, munca în serviciul public reprezintă o șansă unică de a obține o experiență valoroasă”

Președinta Maia Sandu a participat duminică la cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din țara noastră, Moldova Youth Forum 2022. Discuția cu participanții s-a referit, în mod special, la acțiunile necesare pentru a face din Moldova o țară în care tinerii să-și dorească să rămână.

Șefa statului a subliniat că acest lucru este posibil doar dacă vom munci mult, onest și cu pasiune, și numai cu implicarea tinerilor.

„M-am bucurat să cunosc tineri curioși și dedicați, care doresc să știe cum va fi promovată inovația și cum educația va deveni mai calitativă în țara noastră. Am discutat despre implicarea tinerilor în politică și despre cum să eliminăm impedimentele pentru cei care vor să devină funcționari publici”, a menționat Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe participanții la forum să devină parte a procesului de transformare a țării.

„Pentru a construi un stat eficient, care lucrează pentru oameni, și pentru a realiza acest lucru mai repede, avem nevoie și de energia, ingeniozitatea, spiritul civic și viziunea tinerilor noștri. Deși salariul unui funcționar public nu este foarte competitiv, munca în serviciul public reprezintă o șansă unică de a obține o experiență valoroasă la început de cale”, a spus șefa statului.

Pe finalul discuției, Președinta Maia Sandu a menționat că a promovat și va continua să promoveze tineri care vor și pot să contribuie la dezvoltarea țării.

„Beneficiarii proceselor de transformare pe care le-am inițiat și ai integrării europene vor fi, înainte de toate, tinerii și ei trebuie să aibă un rol important în aceste procese”, a conchis șefa statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata