Maia Sandu, despre discuțiile purtate cu Dmitrii Kozak

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut aseară o întrevedere cu șeful-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. La întrevedere au fost prezenți viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, și alți membri ai Guvernului.

 

„Am reiterat poziția noastră în vederea relansării unui dialog pragmatic și constructiv, care să fie în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Am discutat mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă și noul contract de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră”, a spus Președintele Maia Sandu.

 

În cadrul întrevederii, a fost abordat și subiectul reglementării conflictului transnistrean. „Am reconfirmat poziția Republicii Moldova în ceea ce ține de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute”, a reiterat șefa statului.

 

De asemenea, Președintele a menționat că Republica Moldova are o agendă plină cu Federația Rusă și multe subiecte de interes comun pentru statele și pentru cetățenii noștri. „Am discutat despre ele astăzi și suntem pregătiți să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părții ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre”, a menționat Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata