Serviciile TAXI din capitală se vor scumpi „în scurt timp”, anunță una dintre cele mai mari companii de taximetrie din Chișinău

Serviciile TAXI din capitală se vor scumpi „în scurt timp”, anunță una dintre cele mai mari companii de taximetrie din Chișinău.

Costul asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru taxi în municipiul Chișinău s-a majorat de la 1 august și a ajuns la valoarea de 5 014,8 lei pentru un automobil. Despre asta anunță reprezentanții Patronatului Transportatorilor Auto de Pasageri și Bagaje în Regim de Taxi, într-o postare pe Facebook.

„Orice teoretician economic ne va spune că majorările de costuri ale unui serviciu, mai ales când se fac fără a adăuga valoare acestuia, sunt imputate practic întotdeauna clienților prin majorarea tarifelor serviciului. Aceasta se va întâmpla, inevitabil și cu regret, în scurt timp pentru serviciile de taxi – o activitate economică cu rentabilitate destul de mică. Atât, în calitate de asociație patronală a operatorilor de transport de persoane în regim de taxi, ne arătăm consternați de această mărire, cu atât mai mult cât în ultimii 2 ani prețul RCA a ajuns să crească în total cu cca 1 500 de lei (valoarea AORCA în 2019 pentru taxi în Chişinău a fost 3 548,16 lei)”, se arată în postare.

„Companiile de taxi au activat aproape 14 luni sub pragul de rentabilitate, iar recuperarea veniturilor după relaxarea măsurilor restrictive practic nici nu a început, că ramura noastră s-a pomenit în față unor provocări suplimentare severe: exodul șoferilor în alte domenii economice, incl. în afara țării, costul ridicat al pieselor auto, planificare urbană eşuată – lipsă locuri de parcare/aşteptare dedicate taxiurilor, trafic dificil și ambuteiaje care înseamnă consum mai mare de combustibil, iar în final șoferii pot prelua și efectua mai puține comenzi. Considerăm, de asemenea, că creșterea nu este motivată economic, iar părerea companiilor de taxi sau consultări din partea noastră ca şi asociaţie patronală nu au fost solicitate”, se mai precizează în comunicatul patronatului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata