Maia Sandu, despre salariul pe care-l primește la președinție: „E prea mare”

Președintele Maia Sandu spune că primește un salariu lunar de 15.600 de lei de la Președinție. Șefa statului mai declară că nu beneficiază de alte bonusuri sau beneficii financiare, cu excepția mașinii de serviciu.

Am un salariu net de 15.600 de lei. Bonusuri nu am. Al 13-lea salariu, nu știu. Nu am ajuns acolo. Raportat la pensia medie, e un salariu foarte mare. Raportat la alte salarii pe care le primesc unii funcționari, e puțin. Guvernul trebuia să limiteze anumite salarii, acum în perioada de pandemie. Primesc salarii mari șefii de agenții care nu fac nimic. Repet, e un salariu mare pentru mine. Alte benficii sunt paza și mașina de serviciu”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE”.

În declarația de avere depusă la intrarea în funcție, președinta indică un depozit de circa 20 de mii de dolari într-o bancă din SUA, un apartament în Chișinău și un automobil. Potrivit documentului, Sandu este proprietara unei mașini de model Toyota RAV 4 valoare căreia ar fi de aproximativ 170 de mii de lei. Totodată, locuința pe care o deține din 2003 ar avea o valoare de peste 440 de mii de lei și o suprafață de 74 de metri pătrați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata