Maia Sandu respinge acuzațiile conform cărora ar fi știut și participat la răpirea lui Ceaus

Președinta Maia Sandu respinge acuzațiile precum că ar fi fost implicată în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicoale Ceaus. În cadrul unei emisiuni, Sandu a declarat că angajații Serviciului Vamal nu ar fi funcționat conform protocolului sau ar fi făcut abuz în serviciu atunci când Ceaus a părăsit Moldova traversând frontiera cu Ucraina.

„Am discutat azi actualizarea acestei informații. În primul rând, faptul că asta s-a întâmplat pe teritoriul Republicii Moldova, iar autoritățile nu au știut, asta este rău. Întrebarea mea este cum s-a întâmplat că la câteva ore a fost răpit a lăsat un automobil să treacă prin vama fără ca să fie controlat. Este clar că nu a funcționat protocolul și a fost un abuz în serviciu. Resping orice acuzație că aș fi știut și participat la această răpire”, a declarat președinta Maia Sandu.

Aseară, președintele Maia Sandu a confirmat informația că a încercat să ia legătura cu omologul ucrainean, Vladimir Zelensnki, pentru a discuta cazul răpirii ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, însă cel din urmă „a fost ocupat” și n-a răspuns. Sandu a mai confirmat informația despre implicarea cetățenilor ucraineni, dar „și a automobilului implicat în scoaterea din Moldova”, fără a preciza că e vorba de mașina Ambasadei Ucrainei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata