Maia Sandu, despre votul de astăzi al Parlamentului: „Este o decizie politică, luată la comanda PSRM”

Maia Sandu s-a arătat nedumerită de decizia de astăzi a Parlamentului, care au votat instituirea stării de urgență pentru o perioadă de două luni. Maia Sandu spune că decizia lui Ciocoi a fost una destul de neașteptată, chiar dacă au fost discuții frecvente între cei doi. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul Jurnal TV.

„În toată această perioadă, am discutat cu Ciocoi, pentru că era clar că vine valul trei peste noi. Scuzele pe care le-am primit este că nu are suficiente pârghii, că nu are bani în buget. E o decizie politică, luată de PSRM”.

N-am discutat despre carantină, chiar dacă am discutat la Consiliul precedent. Cred că este o decizie impusă de către PSRM-ul lui Igor Dodon.

Maia Sandu a vorbit și despre o ulterioară decizie a Înaltei Curți, cea cu privire la constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului. Potrivit șefului statului, cel mai indiciat ar fi ca alegerile să aibă loc în vară, în luna iulie.

„Această dată și decizie este luată doar când există decizia Curții Constituționale. Curtea oricum o să vină cu un verdict. În momentul în care este decizia Curții, pornesc de la situația reală. Ceea ce am văzut noi, din prognozele OMS, cel mai scăzut indicator de infectare va fi în iulie sau august. În toamnă, din nou, va crește rata de infectare. Eu depun eforturi destul de mari pentru a aduce un vaccin. Dacă pornim de la această constrângere, este vorba despre vară”.

Lui Dodon îi este frică de alegeri și încearcă din răsputeri să amâne aceste alegeri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata