Slusari: „Starea de urgență a fost introdusă nu în interesul cetățenilor, ci în interesul celor doi politicieni – Igor Dodon și Maia Sandu”

„Starea de urgență a fost introdusă nu în interesul cetățenilor, ci în interesul celor doi politicieni – Igor Dodon și Maia Sandu”, a comentat, într-o postare pe Facebook, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, după decizia de ieri a Parlamentului, prin care s-a hotărât instituirea unei stări de urgență pentru o perioadă de două luni.

„Eu și colegii mei din Platforma DA nu am așteptat de la domnul Ciocoi nici un plan de acțiuni. Nu are rost de cerut de la un Zaporojeț prestația unui BMW. Domnul Ciocoi nu vrea și nu poate fi prim-ministru. Nici proprii miniștrii nu îl ascultă. Dânsul nu gestionează eficient Comisia Națională Excepțională Sănătate Publică și nu se va schimba nimic, cănd tot el va conduce Comisia Situații Excepționale. Dumnealui a fost desemnat drept țap ispășitor. Înțelege acest lucru. Vrea să plece, însă Igor Dodon și Maia Sandu nu-i permit.
Țara nu are nevoie acum de starea de urgență și înghețarea economiei. Atribuțiile CNESP sunt suficiente pentru gestionarea situației și introducerea anumitor restricții. Dar e nevoie de un guvern cu atribuții depline și de un prim-ministru competent și curajos, care în scurt timp să organizeze vaccinare.
În realitate, ieri au fost amânate alegeri anticipate, probabil, până în toamnă. Iar Moldova a rămas în gestiunea unui guvern răsuflat în demisie, dar căruia i s-au acordat niște prerogative extinse, cu care acest Ciocoi nu știe ce de făcut, a scris vicepreședintele Parlamentului.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata