Maia Sandu, după o discuție cu Angela Merkel: „Statul are nevoie de reforme adevărate”

Președintele Maia Sandu a avut o discuție cu cancelarul german Angela Merkel. Potrivit șefei statului, discuțiile au vizat în special efectele pandemiei COVID-19.

Sandu a menționat că i-a mulțumit liderului de la Berlin pentru sprijinul său constant și al Germaniei pentru cetățenii moldoveni și pentru valorile democratice din Moldova.

„În special, mi-am exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia țara noastră beneficiază de vaccin gratuit.

Germania este un partener important de dezvoltare pentru Republica Moldova și ne dorim intensificarea dialogului politic, precum și consolidarea relațiilor economice. Am discutat despre situația epidemiologică din țara noastră, dar și despre experiența Germaniei în oprirea răspândirii infecției și în aplicarea măsurilor de susținere a economiei în criză. Am făcut un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a economiei în perioada post-Covid.

Am vorbit despre criza politică din Republica Moldova și am accentuat că cetățenii moldoveni își doresc reforme adevărate, stat de drept și sancționarea corupților. Aceste reforme pot fi promovate doar de un parlament care să reprezinte voința poporului”, se arată într-un mesaj al Maiei Sandu.

De cealaltă parte, Angela Merkel a asigurat „că va urmări cu atenție evoluțiile în Republica Moldova și că Germania va susține în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăți democratice și drepte”, se mai arată în mesajul Maiei Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata