Probleme pentru Angela Merkel. Partidul său, implicat într-o schemă de corupție legată de vânzarea măștilor

Dacă Angela Merkel a sperat să părăsească puterea toamna viitoare la apogeul popularității sale, dificultățile legate de Covid o țin departe de acest obiectiv. Iar „afacerea cu masca” care îi zdruncină familia politică nu ajută la probleme.

Un membru al Uniunii Creștine Democrate și altul al Uniunii Sociale Creștine, aliatul său bavarez, sunt acuzați că s-au îmbogățit prin faptul că au servit ca intermediari la producători pentru achiziționarea măștilor de către autorități. Ar fi încasat în trecere comisioane de câteva sute de mii de euro.

Coaliția vrea să joace transparența odată cu lansarea unei anchete, stabilirea unui „cod de bună conduită” și mai multă „transparență a activităților profesionale ale deputaților”.

Trebuie spus că a existat o nevoie urgentă de a reacționa, deoarece acest caz se adaugă nemulțumirii care se manifestă în fața unei campanii de vaccinare considerate prea lente, când doar 5% dintre germani au beneficiat de aceasta. Distribuția testelor antigenice este complicată, iar bâzâitul împotriva măsurilor de restricție a crescut de săptămâni, chiar dacă a fost anunțată o relaxare a restricțiilor.

La aceasta se adaugă acum un scandal de corupție, cu o săptămână înainte de două alegeri regionale care par a fi teste la șase luni distanță de alegerile legislative.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata