Maia Sandu: „Este inacceptabil ca oamenii să fie lăsați fără loc de trai pe timp de iarnă”

Președintele Maia Sandu a venit cu o reacție, după ce, ieri, Parlamentul a votat un proiect de lege care se referă la interzicerea evacuării forțate a debitorului din casă pe timp de iarnă.

„Este inacceptabil ca oamenii să fie lăsați fără loc de trai pe timp de iarnă, în situație de urgență ori să se dispună ca locuința lor să fie sechestrată pentru o datorie mică.
Mecanismul de protecție, creat de modificările introduse, stabilește, între altele, că cetățeanul nu va putea fi evacuat din casă în perioada rece a anului, dacă acesta nu dispune de altă locuință corespunzătoare, unde s-ar putea muta.
Tot aici se înscrie starea de urgență, de asediu sau de război și starea de urgență în sănătate publică. Proiectul mai propune extinderea listei bunurilor și veniturilor cetățeanului, care nu pot fi urmărite. Astfel, dacă debitorul este agricultor, nu pot fi urmărite alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obținerii mijloacelor de subzistență și furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă”, a scris Maia Sandu.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata