Maia Sandu: „Guvernul Recean se va concentra, în special, pe siguranța cetățenilor”

Republica Moldova nu se confruntă cu nicio instabilitate politică, iar noul Guvern, condus de prim-ministrul, Dorin Recean, va asigura în cel mai bun mod continuitatea. Asigurarea vine din partea președintelui țării Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TVR 1.

Acest Executiv se va concentra în special pe siguranța cetățenilor și pe securitatea statului, a mai declarat șeful statului.

„Acest Guvern urmează să continue reformele, în special cele care sunt cerute de instituțiile europene pentru ca Republica Moldova să avanseze pe calea integrării europene. Acest Guvern se va concentra, în special, pe siguranța cetățenilor și pe securitatea statului. Totodată, acest Guvern urmează să se concentreze pe dezvoltarea economică”, a declarat Maia Sandu.

Or, în prezent, din cauza războiului purtat de Rusia contra Ucrainei, Moldova suferă economic, a adăugat Maia Sandu.

„Noi suntem afectați, într-o măsură mare, de războiul Rusiei, împotriva Ucrainei. Și, inclusiv pe plan economic suntem într-o situație dificilă. Deci, este nevoie să facem eforturi mai mari pe această dimensiune, dar nu există nicio criză politică la Chișinău, există continuitate și nu trebuie să existe griji în acest sens”, a mai punctat șefa statului.

În același context, Maia Sandu a mai precizat că noul Executiv are și obiectivul de a curăța instituțiile statului și de-a le fortifica astfel încât politicienii corupți să nu poată ajunge la guvernare, ceea ce va permite ca instituțiile statului să lucreze doar în beneficiul cetățenilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata