ULTIMA ORĂ/ Cabinetul Recean a primit votul de învestitură din partea Parlamentului

Republica Moldova are un nou Cabinet de miniștri. Premierul desemnat pentru această funcție de șefa statului Maia Sandu, Dorin Recean și echipa lui, au primit astăzi votul de încredere în Legislativul de la Chișinău. Pentru noul Executiv au votat 62 de deputați PAS.

Din noua echipă guvernamentală fac parte majoritatea membrilor fostului Executiv, condus de Natalia Gavrilița. Singurele nume noi sunt: Veronica Sirețeanu, ministrul Finanțelor, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Justiției, Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Victor Parlicov, cel care va conduce Ministerul nou – format, al Energiei.

În prezentarea programului său de guvernare, Dorin Recean a vorbit, mai întâi, despre principalul obiectiv al noului Executiv.

„Obiectivul planului de guvernare este să implementăm viziunea de dezvoltare a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu și planul de guvernare a Partidului Acțiune și Solidaritate și să-l ajustăm la realitățile curente”, a spus Dorin Recean.

Totodată, Dorin Recean a spus că Guvernul pe care îl va conduce se va axa pe economie, în scopul oferirii unui sprijin durabil sectorului respectiv.

„Aici am în vedere că trebuie să punem la dispoziția agenților economici suficiente resurse financiare pe termen lung și la un preț scăzut, pentru ca ei să creeze locuri de muncă, să crească productivitatea, iar în acest fel să crească și salariile, să crească și contribuțiile la stat ca să putem să finanțăm programele educaționale, programele sociale, culturale, pentru tineret și oricare alte programe care sunt necesare pentru o societate rezilientă, o societate durabilă, o societate unită”, a adăugat Dorin Recean.

Ne vom apuca de muncă imediat și în cel mai serios mod, pentru că Moldova are nevoie de schimbări radicale, a conchis Dorin Recean.

„Este important să răspundem așteptărilor cetățenilor. Este important să construim Europa la noi acasă. Acest lucru înseamnă aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Încă o dată, acest lucru este despre ce facem noi în interior, în Republica Moldova, pentru ca cetățenii noștri să trăiască mai bine, să aibă oportunități de dezvoltare”, a mai spus Recean.

Guvernul Gavrilița a demisionat vinerea trecută. Tot în aceeași zi, la doar câteva ore, Maia Sandu l-a desemnat pe consilierul său pe apărare și securitate, Dorin Recean, să formeze noul cabinet de miniștri.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata