Maia Sandu: „Guvernul trebuie să dea bani pentru alegeri”

Guvernul interimar este obligat să aloce bani pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, chiar dacă fonduri în acest sens nu au fost prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2021. Declarația îi aparține președintelului Moldovei, Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unei emisiune de la ProTV, unde șeful statului a mai menționat că suma vehiculată anterior de 120 de milioane de lei nu este una concretă.

(Maia Sandu, președintele Moldovei)

„Este obligatoriu pentru Guvern ca să aloce aceste resurse. Astăzi am avut o discuție cu membrii Comisiei Electorale Centrale și am discutat despre acțiunile și programul pe care-l stabilește CEC. Sunt mai multe activități care trebuie să fie desfășurate. Am discutat despre buget. Mi-au spus că nu există încă un buget evaluat, această sumă de 120 de milioane nu este o cifră concretă sau susținută de CEC.”

De atlfel, șeful statului a menționat încă miercuri, în cadrul ieșirii la presă în care a anunțat dizolvarea Parlamentului și data alegerilor legislative anticipate, că banii pentru scrutinul din vară vor fi alocați fără nicio problemă de către Executiv.

Ce ține de data pe care a ales-o pentru organizarea anticipatelor, una criticată dur de opoziție, Maia Sandu rămâne pe poziție și spune că 11 iulie este cea mai potrivită dată.

(Maia Sandu, președintele Moldovei)

„Am pornit și de la perioada legală de care este nevoie pentru pregătirea alegerilor. Am ținut cont de termenul limită de care are nevoie CEC ca să pregătească scrutinul, dar în același timp mi-am dorit să punem punct cât mai repede acestei situații de haos, când nu avem un Guvern cu mandat deplin, când nu avem o majoritate parlamentară care să sprijine acest Guvern.”

Amintim că potrivit decretului prezidențial, alegerile parlamentare anticipate vor fi organizate la data de 11 iulie. Semnarea decretului a devenit posibilă după ce Curtea Constituțională a declarat miercuri neconstituțională Starea de Urgență instituită la nivel național până la data de 30 mai, decizie votată de fosta majoritatea Parlamentară, la sfârșitul lunii mrtie curent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata