Maia Sandu: „În cazul procurorului general nu am văzut rezultate. Dimpotrivă, am văzut lucruri care nu trebuiau să se întâmple, inclusiv fuga unuia dintre hoți”

Președintele Maia Sandu anunță că Partidul Acțiune și Solidaritate ar urma să propună un proiect de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, astfel încât să fie posibilă evaluarea activității procurorului general.

PAS va veni cu un proiect de lege ca să modifice Legea Procuraturii și să includă acolo evaluarea activității procurorului general. Nu este posibil să așteptăm șapte ani și doar apoi să corectăm lucrurile, în situația în care Procuratura nu funcționează așa cum ar trebui”, a declarat ea în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la JurnalTV.

Vorbind despre procurorul general, Alexandr Stoianoglo, șeful statului a spus că apreciază omul „după rezultate”.

În cazul procurorului general nu am văzut rezultate. Dimpotrivă am văzut lucruri care nu trebuiau să se întâmple, inclusiv fuga unuia dintre hoți”, a declarat ea, făcând referire la cazul lui Veaceslav Platon.

Este pe conștiința lui, a lui Platon, dar și a procurorilor care se ocupau de dosarele în care acesta este implicat. Cel puțin pe dosarul „Laundromat” este clar că procurorul nu și-a făcut treaba. Acest procuror trebuie cercetat și, probabil, sancționat pentru lipsă de acțiune”, a mai spus ea.

Sursa: Deschide.md

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata