Președintele Maia Sandu: „Niciodată nu am vorbit și nici nu m-am întâlnit cu Șor sau Plahotniuc”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat în această seară la Jurnal TV filmulețul trucat în care aceasta apare alături de Ilan Șor, liderul Partidului Politic Șor. Șefa statului a precizat că niciodată nu a vorbit cu Ilan Șor sau Vladimir Plahotniuc.

„Din păcate aceste metode a minți oamenii se complică, evoluează în sensul negativ. Intenția este să prezinte un fals cât mai aproape de adevăr. Tehnologiile noi, pe lângă multiplele beneficii, au și anumite riscuri. Vedem că în RM există un anumit grad de imunitate al cetățenilor la aceste falsuri. Data viitoare s-ar putea ca această încleiere de imagine să poate fi făcută mai profesionist și să ducă în eroare cât mai multă lume. Avem nevoie de o Legislație mai dură. Oamenii trebuie să se lupte cu falsurile de la TV, internet. E necesar să putem învăța care sunt riscurile celor care vor să ne mintă și statul trebuie să interprindă măsuri în acest caz”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Președinta a mai declarat că aceste falsuri vor dispărea treptat, odată ce se vor opri schemele de corupție, iar fermele de troli nu vor putea fi alimentate financiar.

Sandu a mai precizat că deocamdată nu s-a gândit dacă va acționa sau nu în judecată pe autorii filmulețului trucat.

„Eu sunt în proces de judecată cu Șor și procesul durează deja de 4 ani. Asta este justiția. O să văd ce o să fac și în cazul acesta. Nu am așteptări mari de la justiție”, a conchis Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata