Maia Sandu: „Instituțiile statului vor îndeplini toate recomandările Comisiei Europene”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj în care spune că, Republicii Moldova i s-a confirmat, încă o dată, că este așteptată în marea familie europeană.

„Într-o rezoluție adoptată cu puțin timp în urmă, Parlamentul European a solicitat începerea negocierilor de aderare la UE până la sfârșitul anului 2023 și a menționat importanța țării noastre pentru o Europă unită și puternică”, a menționat Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a subliniat că locul Moldovei este în Uniunea Europeană și că acest lucru este cerut de cetățenii noștri, pentru acest obiectiv muncesc instituțiile noastre și avem tot sprijinul statelor europene pentru a deveni membru cu drepturi depline al UE.

„Le mulțumim prietenilor noștri europeni care au încredere în noi, apreciind contribuția noastră pentru asigurarea stabilității și păcii în regiune. Instituțiile statului vor îndeplini toate recomandările Comisiei Europene, astfel încât să fim pregătiți pentru a începe negocierile de aderare”, a mai zis șefa statului.

De asemenea, președinta a mai menționat că „Moldova europeană este calea aleasă de către cetățenii noștri. Vom spune acest lucru răspicat, cu o singură voce, pe 21 mai, la Adunarea cetățenilor”.

Amintim că, Parlamentului European a votat miercuri, 19 aprilie, o rezoluție, în care cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalului anului 2023, după îndeplinirea celor nouă recomandări enunțate de Comisia Europeană.

Rezoluția a fost adoptată cu largă majoritate, 555 de voturi pentru, 49 împotrivă și 26 de abțineri.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata