Maia Sandu, la Orhei: „M-am convins a câta oară că, oriunde ar locui, oamenii își doresc, înainte de toate, dreptate”

Ieri, președintele Maia Sandu a avut o deplasare în teritoriu. De această dată, șefa statului a mers în satul Peresecina, raionul Orhei, împreună cu ai săi consilieri.

„M-am convins a câta oară că, oriunde ar locui, oamenii își doresc, înainte de toate, dreptate. I-am asigurat că reforma justiției este și preocuparea noii guvernări. Am pornit să facem ordine în instituțiile statului pentru ca ele să lucreze pentru cetățeni, nu pentru grupuri de interese. Am început cu modificarea legilor, care să permită curățarea sistemului de corupție, a început lupta cu schemele prin care se delapidează banii și averea statului, au fost adoptate câteva măsuri pentru a susține oamenii cu venituri mici. Infrastructura, dezvoltarea regională, protejarea mediului și extinderea pădurilor, securitatea energetică și agricultura durabilă, investițiile în educație și în sănătate – toate sunt importante și, pentru că au fost neglijate mai mulți ani, cer intervenții urgente.
M-am bucurat să cunosc cetățeni implicați și bine informați la Peresecina. Le-am mulțumit pentru prezență și pentru sugestiile lor, care ne ajută să luăm decizii mai bune pentru comunitățile noastre. Le-am mulțumit și pentru faptul că s-au vaccinat, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru a participa la întâlnire. Trăim timpuri dramatice – viața și sănătatea oamenilor este prioritatea noastră nr. 1, iar vaccinul astăzi este singura soluție pentru a ne proteja în fața noului val al pandemiei”, a scris președintele.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata