VIDEO/ Gavrilița: „CSI este un forum important pentru noi, deoarece deschide pentru Republica Moldova oportunități pentru cooperare economică și comercială eficientă”

Natalia Gavrilița, prim-ministrul Republicii Moldova, a rostit un discurs în cadrul Consiliului șefilor de state membre ale CSI, la care a participat astăzi, în format online.

„Această întâlnire este o bună ocazie pentru a face schimb de opinii cu privire la problemele de actualitate ale interacțiunii în cadrul CSI, precum și de a vorbi deschis despre cum putem face mai eficientă cooperarea noastră în cadrul CSI, astfel ca această cooperare să aducă rezultate pozitive care să fie resimțite în viața de zi cu zi a oamenilor. Sunt sigură că cetățenii așteaptă de la organizația noastră rezultate concrete și practice.

Discuția despre dezvoltarea relațiilor noastre în cadrul CSI este deosebit de importantă acum, într-un moment semnificativ pentru dezvoltarea organizației. După cum știm, întâlnirea de astăzi are loc în ajunul a 30 de ani de la crearea CSI.

Ultimii 30 de ani au fost ani de tranziție pentru statele prezente aici și această perioadă nu a fost deloc simplă pentru noi. Multe țări au trecut prin greutăți, pierderi și conflicte. Republica Moldova nu este o excepție în acest sens. Dar, în pofida dificultăților, platforma CSI face posibilă continuarea dialogului dintre țările noastre și identificarea soluțiilor la problemele existente. Suntem aici, suntem gata să vorbim, suntem deschiși pentru un dialog constructiv.

După standardele istorice, 30 de ani este o perioadă relativ scurtă. Cu toate acestea, e o perioadă deloc nesemnificativă în contextul unei lumi în continuă schimbare. În opinia noastră, o sarcină importantă pentru noi este să pregătim Comunitatea Statelor Independente pentru realitățile și provocările vremii. Suntem siguri că CSI are potențialul să devină o asociație mai eficientă și de succes dacă scopul primordial al acesteia va deveni creșterea bunăstării oamenilor din țările noastre.

Vreau să menționez că abordarea noii conduceri a Republicii Moldova urmărește în mod constant o politică externă echilibrată, luând în considerare interesele partenerilor noștri și promovându-și propriile priorități. CSI este un forum important pentru noi, deoarece deschide pentru Republica Moldova oportunități pentru cooperare economică și comercială eficientă și reciproc avantajoasă”, a declarat Natalia Gavrilița.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata